Kalender

I fornuftens land

 

  • Skuespil
  • Europahallen

    • Lør 10-03-18 kl. 20:00
  • A: 335,- B: 285,-
  • A: 235,- B: 185,-
  • 90 min. + pause

Føj til kalender

Tilføj arrangementet til din kalender


Få en påmindelse

Indtast din mailadresse og vi sender dig en reminder 48 timer før arrangementet starter.


Ekstra


I Fornuftens LandNiels Hausgaards historier, tekster og musikalske univers får et helt nyt liv på scenen, når hans maleriske situationsbeskrivelser og karakterer bliver til et teaterstykke i forestillingen I Fornuftens land.

Med forestillingen præsenteres publikum for det hverdagsmenneske, som Hausgaard så ofte skildrer på en drillende, respektfuld og kærlig måde - en tilgang til karaktererne, som bibeholdes i forestillingen.

I Fornuftens land tegner derfor et både musikalsk, poetisk og humorfyldt tidsbillede og portræt af os danskere og vores land.

Landets anmeldere har også været imponerede over teaterportrættet, som har høstet fem stjerner i både JyskeVestkysten og Jyllands-Posten, hvor sidstnævnte blandt andet skrev:

“At sætte Niels Hausgaards hverdags-Danmark på scenen er en brillant idé. Især fordi ikke-jyder så omsider kan forstå, hvad hans sange egentlig handler om.“

Forestillingen er Teatret Møllens egenproduktion i samarbejde med Vendsyssel Teater.

Medvirkende:
Uffe Christensen
Hanne Laursen
Lone Rødbroe
Connie Tronbjerg
Klaus Andersen

Musikere:
Kapelmester Mathias Geregersen
Simon Eskildsen

Komponist/tekst:
Niels Hausgaard

Instruktion:
Ole Sørensen

Idé/koncept:
Nikolaj Mineka


star_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_black- Henrik Lyding - Jyllands Posten
"At sætte Niels Hausgaards hverdags Danmark på scenen er en brillant idé." 

star_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_black- Gregers - Gregers DH
"Det er lykkedes Ole Sørensen og spillerne at få Hausgaards ind- og udfald til at vandre smidigt, musikalsk og vittigt over perronen med deres vekslen mellem diskrete uforskammetheder og underfundige svirp, inden toget indfinder sig og bevæger sig mod ’Fornuftens land’."

"Hvor ”himlen er grå, træerne små, og fuglene ingen ting siger.” Så tørt og glansløst kan Hausgaard tegne danskernes fysiognomi, men han gør det, så dette nationale selvportræt udløser stormfuld jubel."

star_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_black- Michael Mogensen - JyskeVestkysten
"...en forestilling, der får publikum til at forlade salen opmuntret, måske lidt klogere og under alle omstændigheder: Bragende godt og begavet underholdt. 

star_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_black- Allan Vokstrup - Arbejderen
"I Teatret Møllen og Vendsyssel Teaters iscenesættelse og fremstilling, hvor meget lidt foregår på vendelbomål, kommer teksternes kultur- og samfundskritik til at stå knivskarpt. Det er ligefør afklædningen af vendelbomålet får en slags Brecht-agtig verfremdungseffekt."

"Med en musikalitet i høj klasse ledes vi igennem hele følelsesregistret, og publikum får grinet meget af det spejl, der løftes op foran os."

star_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_blackstar_rating_big_black- Max Melgaard - Nordjyske
"I venteværelset på stationen kommer vi gennem en hel masse sange. Nogle gamle - meget gamle. Andre nye - næsten helt nye. Nogle handler om hverdagsting og andre er samfundskritiske. Men alle er de præcise billeder på os mennesker. "

"...en bevægende og højaktuel forestilling – fuld af knappenåleord, der spidder hverdagsdanskerens bekymringer. Tilsat en strøgen teske humor til at kitte hullerne i et Danmark, hvor ingen jubler." Anne Middelboe - Information

"Fuldstændigt fantastisk!"- Niels Hausgaard


Køb billet

Se også...