Nyheder

Dramatisk ”action-opera” kommer til Aalborg

17. januar 2017

ToscaDer bliver ikke sparet på dramatikken, når operaen Tosca med bl.a. Guido Paevatalu, Signe Asmussen og Niels Jørgen Riis kommer til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) onsdag 15. februar. Den italienske opera handler nemlig om både jalousi, bedrag og begær.

I operaen Tosca møder publikum den stærke og succesrig operasangerinde Floria Tosca. Hun ved, hvad hun vil, og hun er klar til at gøre alt for at nå sit mål.

Rollen synges af operasangerinde Signe Asmussen, mens målet for hendes kærlighed, maleren Cavaradossi, synges af Niels Jørgen Riis. 

Guido Paevatalu har rollen som Baron Scarpia, et menneskeligt uhyre, der ikke tidligere er set på en operascene.

Selv om rollerne er besat af danske operasangere, synges Tosca på originalsproget italiensk, når Europahallen indtages onsdag den 15. februar kl. 20.

Historisk baggrund
Den historiske baggrund for Tosca er en kamp om frihed, og Tosca er en af de få operaer, der kan knyttes til en præcis dato, tidspunkt og sted.

Den 18. og 19. juni år 1800 blev der nemlig udkæmpet et heftigt slag mellem den østrigske hær og den franske hær under ledelse af Napoleon. 

Nyhederne om dette slag bliver afgørende for Tosca og hendes elskede Cavaradossis skæbne.

Operaen er skrevet af Puccini med tekst af Luigi Illica og Giuseppe Giacosa. Tosca blev opført første gang på Teatro Constanzi i Rom den 14. januar 1900.