Nyheder

En overvældende afsked med Danmarks mr. Showbizz

19. april 2017

Trille 13På den brede trafikerede boulevard og på forpladsen til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) vejrede Dannebrog, og gjorde opmærksom på, at Aalborg i dag havde en speciel fejring.

Direktør Ernst Trillingsgaard sagde ved en overvældende og festlig afskedsreception med knap 900 gæster farvel til kolleger, venner, samarbejdspartnere, kunstnere, musikere, politikere og organisationsfolk fra hele Danmark.

I mere end 50 år har han hentet kultur, møder og messer til huse først i 20 år som direktør i Holstebrohallen og siden 1985 som direktør i AKKC.

Et imponerede stykke arbejde, han sammen med sin hustru Else har besluttet skal have en ende, og fra 1. maj overlader han styrepinden i AKKC til Nicolaj Holm.

Dagens reception var nærmere en stor underholdningseftermiddag med indslag af både kunstnere, sangere, medarbejdere og lokale grupper.

Selv dronning Margrethe alias Ulf Pilgaard var og hylde sin gamle ven, ligesom Lisbet Dahl havde sin elskede figur Humørbomben med og James Price styrede ikke-takten.

Faktisk havde Cirkusrevyen lagt et daglangt stop ind i de intense prøver, der i øjeblikket foregår på Bakken inden premieren i maj. Også Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard, Flemming Jensen, Rasmus Krogsgaard, Vicki Berlin, Jan Schou, Henrik H. Lund, Torben Træsko Pedersen, og Pernille Schrøder optrådte for den afgående direktør.

Receptionens fire timers underholdning blev holdt i stram snor af konferencier Leif Maibom og Thomas Pakulas’ orkester.

Ernst Trillingsgaard havde frabedt sig taler, men helt slap han ikke. Bestyrelsesformand for AKKC, Peter Rindebæk understregede den enorme indsats, der gennem mere end tre årtier har gjort huset til en væsentlig spiller både inden for kultur, møder og messer. Trillingsgaard afleverer sit værk i topform.

Trille 08

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen understregede ligeledes, at Ernst Trillingsgaard ikke alene har skaffet store stjerner, konferencer, kongresser og messer til byen. Han har været med til at opbygge nordjydernes selvforståelse af, at her tager man hænderne op af lommen, og så skal det nok lykkedes.

Og at selvom Aalborg ligger i nord, så kan byen sagtens sætte sig selv i centrum med store kulturoplevelser. En meget bevæget borgmester sagde på hele byens og regionens vegne stort tak for en uforlignelig æra, som søndag den 30. april slutter, og en ny kan begynde.

I sin egen takketale sagde Ernst Trillingsgaard, at for ham var humoren et bærende element i arbejdet. Uden den ingen entusiasme og sjov i hverdagen både ift. medarbejdere og alle de mange, mange andre medspillere gennem tre årtier.

- Mit liv har været et eventyr, som selv ikke H. C. Andersen kunne have skrevet bedre, sagde Ernst Trillingsgaard.

Fra 1. maj venter pensionstilværelsen, og så alligevel ikke, for forude venter et aktivt liv, for sætte sig hen i en stol ved alle, at det kan en Ernst Trillingsgaard ikke. Han har bare endnu ikke lige haft tid til at tænke på, hvilke private aktiviteter, han nu skal prøve at have tid til. 

 

Thomas Kastrup-Larsens tale til Ernst Trillingsgaard