Nyheder

Ordrer vælter ind til danske skibsværfter

09. maj 2017

Danfish -prins -joachim -350Efterspørgslen på nye fartøjer til fiskeriet er støt stigende, og derfor har de danske skibsværfter fulde ordrebøger. Til efterårets DanFish messe i Aalborg mærkes den store efterspørgsel ved, at der deltager mange danske værfter samt værfter fra Norge, Tyrkiet, Spanien og Baltikum. 

I dag hersker der en ny optimisme i fiskeindustrien med fremgang i investeringer i nye fartøjer, som skal udnytte sunde fiskebestande, stærke kvoter og en støt stigende efterspørgsel på fisk og skaldyr.

Aalborg er godt placeret– centralt sted mellem fiskeriet i nord og de store markeder for fisk længere sydpå. Messen DanFish International, der finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center hvert andet år, samler altid et bredt udbud af services og produkter til den internationale fiskeindustri fra både danske og udenlandske virksomheder, der deltager som udstillere på messen.

Udstillingsarealet på messen er allerede meget tæt på udsolgt, og det skyldes ikke mindst den generelle optimisme i fiskeriet og dermed behovet for om- og nybygninger af fartøjer. Netop fordi efterspørgslen på nye fartøjer er stor, deltager flere skibsværfter på messen end nogensinde før.

Nye ordrer til danske værfter
Karstensens Skibsværft fra Skagen er en af de garvede kræfter inden for skibsbyggeri og har en imponerende ordrebog med ordrer fra både Storbritannien, Irland, Norge og Danmark. Vestværftet ApS fra Hvide Sande har aldrig haft så travlt som nu med nybyggerier for kunder fra Storbritannien, Irland, Holland, Norge og Danmark, og for at følge med alle de nye ordrer, har de placeret nye byggeprojekter hos andre værfter.

Det er værd at bide mærke i, at de danske værfter, også gennem svære tider for fiskeriet, har fastholdt deres tilknytning til fiskeindustrien, hvor de har udviklet deres designs, så de imødekommer industriens behov, som hele tiden forandrer sig med hensyn til leverings- og kvalitetskrav. I de år, hvor fiskeriet var sløvt, plejede de danske værfter deres trofaste kunder og fortjenesten er den, man ser i dag med fulde ordrebøger. Dermed kan både Karstensens Skibsværft og Vestværftet ApS se frem til nogle travle år.

- DanFish er en af de allerbedste fiskerimesser, og da den finder sted i vores baghave, er det en selvfølgelighed, at vi deltager som udstiller. Vi ser frem til at møde vores gamle kunder, men forhåbentlig også nogle nye, siger direktør og skibsingeniør Kent Damgaard fra Karstensens Skibsværft.

International fiskerimesse
Udover de danske værfter, har messen også tiltrukket værfter fra Norge, Tyrkiet, Spanien og Baltikum. Og da efterspørgslen efter fiskefartøjer er stigende, deltager både værfter med speciale i nybygninger såvel som værfter hvor reparationer- og ombygningsarbejde er i fokus.

Nogen af dem deltager på DanFish International for første gang og dette er en klar afspejling af fiskeindustriens stigende tro på fremtiden, fordi kvoterne er gode, indtjeningen i fiskeriet er i vækst og efterspørgslen på kvalitetsfisk og -skaldyr bliver ved med at stige. Det betyder dog ikke, at DanFish kun har fokus på skibsbyggeri.

Messen er et internationalt mødested, hvor producenter og andre leverandører til fiskerisektoren kan komme i kontakt med kunder fra hele verden, og DanFish tiltrækker besøgende og udstillere, som repræsenterer alt fra de helt små virksomheder til de helt store og alt derimellem.

Danmark har som fiskerination en central placering ved indgangen til Østersøen og som indfaldsport mellem Nord- og Sydeuropa, hvilket er medvirkende til at gøre DanFish til den mest internationale fiskerimesse i Europa, hvad angår både udstillere og besøgende. DanFish er et udstillingsvindue for alt til fiskeriet – lige fra nye fartøjer, de nyeste ekkolod og trawlskovle til arbejdstøj. Og så er det messen, hvor mange af leverandørerne gør en dyd ud af at vise de nyeste teknologier, løsninger og produkter frem.

DanFish International foregår i Aalborg Kongres & Kultur Center 11., 12. og 13. oktober 2017.