Nyheder

Mord og morskab i Aalborghallen

13. september 2017

De 39 TrinDe fire skuespillere Niels Olsen, Thomas Mørk, Mads Knarreborg og Kristine Yde skal spille hele 130 forskellige roller på kun 100 minutter, når den galgenhumoristiske forestilling De 39 Trin kommer til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) tirsdag 26. september og onsdag 27. september. 

Det er sjældent mord og morskab fremgår i samme sætning, men det er tilfældet i den hæsblæsende forestilling De 39 Trin, der bedst kan betegnes som ’Hitchcock på speed’. 

Der er lattergaranti, når Alfred Hitchcocks film fra 1935 fortolkes. Filmen handler om en uskyldig mand, der kommer under mistanke for et mord, han ikke har begået, og derfor må finde den rigtige morder for at rense sig selv.

I forestillingen, med Niels Olsen og Thomas Mørk i front, skiftes filmlærredet dog ud med en teaterscene, og den højspændte spionthriller udvikles til en komedie. Der er dog stadig plads til både flugt fra lejemordere, politiforfølgelser og selvfølgelig smukke kvinder. 

Begejstrede anmeldere 
Forestillingen er blevet rost af anmelderne, og betegnes af Børsen som et femstjernet festfyrværkeri. Berlingske kalder De 39 Trin for ’teatermagisk’ og giver ligeledes 5 stjerner.

Det er dog ikke de eneste, der belønner forestillingen med hele 5 stjerner – det gør Gregers DH og Ungt Teaterblod også. Jyllands-Posten giver 4 stjerner og kalder forestillingen en ’herligt pjanket krimikomedie’. 

De 130 roller kræver spænding, utallige kostumeskift og humor på et højt plan, og de besiddes af det stærke skuespillerhold Niels Olsen, Thomas Mørk, Mads Knarreborg og Kristine Yde. Niels Olsen og Thomas Mørk tager sig af langt de fleste roller, mens Mads Knarreborg udelukkende indtager rollen som helten, hvilket han ifølge anmelderne gør storartet.

Kristine Yde mestrer blandt andet rollen som den mystisk-melodramatiske spion og en ung, lettere emsig kvinde, hvilket hun ligeledes roses for af anmelderne.

Niels Olsen tager sig hovedsageligt af den store og lettere brutale spionchef og politimand, hvor Thomas Mørk primært agerer underhunden i de forskellige konstellationer. 

Det går altså ikke stille for sig, når De 39 Trin gæster AKKC i slutningen af september.