Nyheder

Messer med vokseværk

21. september 2017

Dan Fish -International -350Messeafdelingen i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har travlt for tiden. Efterspørgslen på messeareal til både DanFish International og CAMPING 2018 er så stor, at begge messer er blevet udvidet med ekstra arealer, blandt andet i form af mobilhaller i Kildeparken.

I AKKC er der ikke kun én messe på tegnebrættet ad gangen. Lige nu er der både fuld gang i planlægningen af den store internationale fiskerimesse DanFish og den populære messe CAMPING AALBORG, og standplanerne gennemgås gang på gang for at yde den bedste service ved at fremskaffe udstillingsareal til alle udstillere, som ønsker at være med til messerne.

International fiskerimesse
For intet mindre end 25. gang i Danmark åbnes dørene til fiskerimessen DanFish International 11.-13. oktober i AKKC. Messen er Europas førende fiskerimesse med udstyr til fiskerierhvervet, og det har internationale virksomheder indenfor erhvervet for alvor fundet ud af.

DanFish International, der gennemføres hvert andet år i Aalborg, er nemlig vokset kontinuerligt, og for to år siden førte det til en tilbygning på den midlertidige mobilhal, der opstilles i Kildeparken i forbindelse med messen.

Også i år har messen vokseværk, og med 379 udstillere, hvilket er 50 flere end i 2015, er der igen føjet kvadratmeter til standplanen. I alt fordeler udstillingsarealet til DanFish messen sig nu over ca. 10.900 kvm, hvoraf de 800 kvm dækker over årets udvidelse.

Udstillerne til den internationale messe kommer fra 26 forskellige lande, som udover Danmark blandt andet tæller Norge, Sverige, Island, England, Holland, Rusland, Kina, Indien, Canada og USA.

Plads til mere campingudstyr
Det er ikke kun DanFish messen, der vokser. AKKC har nemlig oplevet stor efterspørgsel fra de eksisterende udstillere på messen CAMPING AALBORG, der ligesom fiskerimessen gennemføres hvert andet år. 9.-11. februar 2018 fyldes hallerne i AKKC igen med campingvogne, autocampere, telte, tilbehør, campingpladser og meget mere til campister, og ligesom i 2016 udvides messearealet med et stort telt i Kildeparken. Teltet er dog denne gang noget større, og der er i alt tilføjet over 1100 kvm til campingmessen.

- Det er klart, at den store efterspørgsel på mere udstillingsareal til campingmessen fører nogle nye tanker med sig. Messen kan på et tidspunkt vokse sig så stor, at det vil være aktuelt at flytte den til større omgivelser, for eksempel i Gigantium, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Forårsmesse får nye klæder
Til marts, på den anden side af de to store fagmesser, venter en kending i det nordjyske, nemlig den årlige forbrugermesse FORÅR. Messen tiltrækker hvert år omkring 20.000 besøgende, og arbejdet med at udvikle messen er allerede i fuld gang. Her arbejdes der blandt andet på at skabe et stort outlet-område, så de besøgende kan sikre sig gode tilbudsvarer i form af både tøj og isenkram på messen.