Nyheder

Danmarks første certificerede bæredygtige eventsted

05. oktober 2017

Først i Danmark som internationalt certificeret bæredygtigt eventsted

Thomas -Kastrup -Larsen --Nicolaj -Holm -og -Peter -Rindebæk -350AKKC er allerede langt ift. at bruge grønne energier bl.a. vindmøllestrøm, LED, vandbesparende funktioner samt et stort fokus på madspild til de Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) blev torsdag eftermiddag officielt Danmarks første ISO 20121 certificerede bæredygtige eventsted. Det store multihus med over 500.000 besøgende om året, har i det seneste år arbejdet fokuseret på at nå denne hjørnesten, som forpligter centret til at tænke bæredygtighed ind, både når det gælder miljø, mennesker og økonomi.

mange gæster. Men genbrug har også haft et stærkt fokus i det første år af processen, hvor den nye direktør Nicolaj Holm har været i spidsen det seneste halve år. 

- For at blive certificeret efter ISO 20121, har det været nødvendigt at kortlægge alle arbejdsgange og skabe en kultur hvordetat tænke bæredygtigt er en naturlig del for alle i huset. En sådan proces tager lidt længere end en formiddag. Mine kollegaer har lavet det forudgående arbejde meget grundigt – og det er netop det arbejde der gør, at vi det seneste halve år har været i stand til at løbe hurtigt. Hurtig nok til at blive de første i Danmark med dette certifikat. Et certifikat der beviser, at arbejdet med bæredygtighed er en tydelig, klar og detaljeret vision, der er lagt i system i hele organisationen. Og certificeringsvirksomheden DNV GL har netop rost os for den tydelige kommunikation og implementering af denne vision i hele organisationen, og ja vi er stolte heroppe i Nordjylland, sagde Nicolaj Holm til receptionen, der markerede fejring af milepælen.

For AKKC, der årligt har flere end 1600 arrangementer inden for kultur, møder & kongresser samt messer & udstillinger, forventer Nicolaj Holm, at bæredygtighed bliver et væsentligt konkurrenceparameter i fremtiden, en fremtid der allerede rører på sig.

- Specielt inden for konferencer, møder og kongresser, hvor vi afvikler over 1300 årligt, mærker vi allerede i dag en spirende efterspørgsel efter grønne og bæredygtige møder. Når vi vinder de store konferencer, både nationale og internationale, er det tit på marginaler, og alt andet lige, så bliver konkurrencesituationen i Danmark skarpere på det felt. Og her kommer vores bæredygtighedsstrategi til at spille en væsentlig rolle, forudser Nicolaj Holm.

Inden for genbrug har det store multihus med stor inspiration fra medarbejderstaben betrådt nye stier. Der laves tasker, dragter og sækkestole af bannere, der indrettes med genbrugsmøbler fra en socialøkonomisk virksomhed, og når store kongresser er slut indkaldes via sociale medier interesserede til f.eks. at afhente brugbare engangsduge og -tæpper. Overskudsmøbler bliver også delt med Nordjylland. Senest havde ikke færre end ca. 1500 på Facebook ønsket at afhente nogle ud af de 48 tilbudte stole. Så der er stor opbakning i det nordjyske til AKKC’s nye bæredygtighedsstrategi, der fra nu og de kommende år vil folde sig ud med ISO-certificeringen 20121, som dokumenterer at både ledelse og medarbejdere er klædt på til at føre bæredygtighed videre frem.