Nyheder

Nøddeknækkeren for første gang i Danmark med nationalballetten fra Moldova

01. november 2017

PRESSEMEDDELELSE
Aalborg Kongres & Kultur Center
Mandag den 30. oktober 2017

Nøddeknækkeren danses for første gang i Danmark af nationalballetten fra Moldova

6IMG_4318 Den klassiske juleballet Nøddeknækkeren kan for første gang i Danmark opleves fremført af The National Opera & Ballet Theatre of Moldova. Balletten opføres i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) lørdag 2. december kl. 20, og der er lagt op til en eventyrlig og magisk aften.

The National Opera & Ballet Theatre of Moldova, er blandt de bedste balletkompagnier fra Østeuropa, og de kan for første gang opleves i Danmark, hvor de gæster AKKC som første spillested på en eksklusiv miniturné, der udover Aalborg bringer det store kompagni til Odense og Esbjerg. 

På scenen kan publikum se frem til at opleve intet mindre end ca. 90 dansere og musikere. Balletten er skabt for børn, men den taler samtidig til det voksne publikum med sin elegante og klassiske koreografi.

For nogle bliver det først jul, når de har oplevet Tjajkovskijs klassiske juleballet. Nøddeknækkeren er i den moldoviske opsætning storslået, fortryllende og sjov, baseret på Marius Petipas klassiske oplæg.

Mesterværket er tilbage
Der er julestemning på allerhøjeste niveau, når den velhavende familie Stahlbaum venter i spænding på at se både juletræ og gaver sammen med deres børn Fritz og Klara. Årets gave er Nøddeknækker-dukken, som med sine træ-tænder kan knække nødder. Klara taber med det samme sit hjerte
til den lille dukke – og så kan eventyret begynde.